Circuit COASTA LIKIA

CIRCUIT COASTA LIKIA – tarif de le 49 euro/persoana + taxe aeroport

Date de plecare Bucuresti:26.09, 03.10, 10.10, 12.10, 17.10, 19.10, 24.10, 26.10, 31.10, 0211, 07.11, 09.11, 14.11, 16.11, 21.11, 23.11, 28.11, 30.11.2018.

Date de plecare Cluj: 30.10, 06.11, 13.11, 20.11, 27.11.2018

Date de plecare Iasi/Timisoara: 29.10, 05.11, 12.11, 19.11, 26.11.2018

Ziua 1: Sosire în Antalya

Port Antalya

Zbor spre Antalya. Veți întâmpinați la sosire de către ghidul dumneavoastră, care vă vă conduce apoi la hotel, unde veți avea parte de o primire călduroasă și de băuturi răcoritoare. Veți înnopta în Antalya.

 Ziua 2: Myra- Biserica Sf. Nicolae

Mormintele de piatra Myra

Această excursie vă va purta de-a lungul drumului de coastă care oferă vederi splendide asupra mării, asupra pădurilor de pin și asupra vârfurilor stâncoase ale munților Taurus. În scurt timp, veți ajunge în Myra, unde veți vizita fascinantele morminte de piatra care fac parte din cele mai deosebite atracții ale Turciei. Mormintele și sarcofagele datează din secolul IV î.Hr. În Myra veți vizita, de asemenea, și biserica Sfântul Nicolae, unde a fost îngropat Sfântul Nicolae. Veți înnopta în zona Mugla.

Ziua 3: LICIA

Pentru astazi va este pregatita o croaziera ce va va purta prin decorul de stuf din Dalyan. La capătul lagunei, se a ă plaja Iztuzu numita și Plaja Țestoaselor, accesibilă numai pe mare. Aici ne vom opri, vom înota, dupa care ne vom întoarce pe coastă, de unde vom continua călătoria cu autocarul pâna în Kusadasi, unde veți petrece urmatoarele doua nopți.

Efes

Ziua 4: Efes (Ephesus)

Astăzi veți vizita Efes, unul dintre cele mai mari situri arheologice din lume. Starea de conservare a cetății este excepțională. Antichitatea așteaptă să e explorată de dumneavoastră Agora (piața publică), templul Domițian, Nimphaeum (sanctuar construit în cinstea nimfelor acvatice), izvoarele termale, imensul Teatru (cu o capacitate de 25.000 de locuri și care se numară printre cele mai mari teatre ale Asiei Mici), aleea din marmura Arkadia și biblioteca lui Celsus.

Hotel in Antalia

Ziua 5: Pamukkale

Excursie prin minunata vale cu meandre spre Pamukkale. Terasele albe ca zapada vizibile în departare din travertin au luat naștere din depozitele apei termale care curge spre aval. Acest spectacol fascinant al naturii a dus la atribuirea acestui izvor a unui efect curativ încă din antichitate. Dupa sosire, veți avea posibilitatea de a face o baie termală în hotelul dumneavoastră. Veți înnopta în Pamukkale.

cascada Karpuzkaldiran

Ziua 6: Hierapolis

Ruinele magnificului oraș Hieropolis, care a înflorit în perioada Imperiului Roman, se întind deasupra teraselor de travertin. Aici sunt temeliile Templului lui Apollo din secolul II d.Hr. În apropiere se află impunătorul și somptosul Teatru Roman cu cele 50 de trepte de travertin. Mai departe veți căători de-a lungul peisajului pitoresc și minunat al Munților Taurus înapoi în Antalya. Pe drum veți vizita un atelier de țesut covoare, unde veți cunoaște întregul proces de producție a covoarelor (de la producția materiei prime; matase, bumbac și lâna până la produsul înnodat finit). Veți înopta 2 nopți în zona Antalya.

Ziua 7: Antalya – cascada Karpuzkaldiran

Astazi veți vizita Antalya, unul dintre cele mai frumoase orașe de pe Riviera Turcească. Protejat de peisajul montan magnific al munților Taurus, prosperă aici o vegetație bogată. Printre altele, veți vedea simbolul orașului, Yivli Minare, minaretul “canelat”. Pe Kalekapisi, “poarta cetații”, se află turnul cu ceas pe un turn vechi al fortificației. În timpul plimbării în jurul orașului vi se ofera șansa de a face cumpărături, în special bijuterii și articole din piele. Sfârșitul este încununat de vizita noastră la cascada Karpuzkaldiran.

 Ziua 8: Întoarcerea în București

Autocarul va va conduce la aeroport, în funcție de orarul de zbor.

Important: Pentru aceasta calatorie este absolut necesar pasaportul, care trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data zborului de intoarcere.

DURATA CIRCUITULUI: 8 zile / 7 nopti

Servicii incluse:

  • Zbor dus-întors București-Antalia cu bagaj de cala si de mana
  • Transfer aeroport-hotel-aeroport
  • Ghid vorbitor de limba romana
  • Cazare 7 nopti la hoteluri de 4* si 5*
  • Mic dejun in fiecare dimineata tip bufet
  • Transportul la obiectivele turistice menționate în broșură

Servicii neincluse:

Taxe de aeroport: 95 €/pers

Pachet special cu cină 7 seri, excursie cu barca în Dalyan, bilete de intrare cu ghid la excursiile menționate în broșură: 129 €/pers. (opțional)

Asigurare medicală și de bagaje: 10 €/pers (opțional)

Suprataxă pentru camera single: 119 €/pers.

 

Excursii opționale (se pot achiziționa doar de la fața locului):

  • Vizita sat Siringe+ Biserica Fecioarei Maria (prânz inclus): 55 euro/pers
  • Croaziera pe mare la orașul scufundat Kekova (pranz inclus): 45 euro/pers
  • Vizita Acvariu: 30 euro/pers