INCURSIUNE IN VECHIUL BIZANT – ISTANBUL

INCURSIUNE IN VECHIUL BIZANT

Plecari: 27.09; 11.10; 25.10; 01.11; 22.11; 29.11; 13.12.

Bonus      Biserica Izvorul Tamaduirii din Constantinopol, cunoscuta sub denumirea de “Manastirea Izvorului Maicii Domnului”, unul dintre renumitele locuri sacre datorita vindecarilor miraculoase.                                      ZIUA 1 – Plecare din Bucuresti, din parcarea Atheneului Roman, ora 05:00 pe traseul: Russe – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Cpt. Andreevo – Edirne – Istanbul. HOS GELDINIZ ! Popas la Edirne (se viziteaza Moscheea Selimiye, cu 999 de ferestre). Tur by night Istanbul cu autocarul, pentru a admira Podul Galata, Turnul Galata, Cornul de Aur, Moscheia Suleymaniye si Moscheia Yeni, Pietele Eminonu, Gara Sirkegi, Stamtoarea Bosfor, Podul Bosfor ce leaga Continentul Europa de Asia si B.dul Kenedy. Cazare in Istanbul hotel 3*.

    ZIUA 2 – Mic dejun. Tur pietonal in zona istorica a orasului – Sultanahmet pentru a vedea Muzeul Sf. Sofia (Aya Sofya – Biserica Sfintei Intelepciuni, ce a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in anul 537; la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul XI), Moscheea Sultanahmet (Moscheea Albastra, construita intre 1609–1616 la comanda sultanului Ahmed I; constructia a starnit ostilitate la vremea respectiva deoarece o moschee cu 6 minarete reprezenta un sacrilegiu, rivalizand cu cele de la Mecca), Palatul Topkapi (un complex grandios care timp de 400 ani a fost resedinta sultanilor), Biserica Sf. Irina – exterior (Aya Irini, biserica bizantina construita in secolul VI pe terenul considerat a fi cel mai vechi loc de inchinaciune al crestinilor din Constantinopol), Hipodromul, Cisternele sau Palatul scufundat. Dupa-amiaza timp liber, shopping in Marele Bazar. Sugestii : Vizita Palatul Dolmabahce – Optional – seara turceasca. Cazare la acelasi hotel 3*. 

ZIUA 3 – Mic dejun. Optional, va propunem un tur ecumenic in vechiul Bizant pentru a vedea lacasele de cult cele mai apreciate si venerate de credinciosii ortodocsi: Biserica Vlaherne locul unde s-a aratat Sfanta Fecioara cu Sfantul Acoperamant, Biserica Romaneasca – ctitorie a lui Constantin Brancoveanu si Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului pentru a vedea importante relicve, icoane facatoare de minuni si unul din cuiele cu care a fost rastingnit Mantuitorul.

Dupa amiaza, optional croaziera pe Bosfor – pentru a admira malurile Bosforului si Cornului de Aur, palatele sultanilor reformatori, celebrele poduri, Fortareata Europei etc.(aprox. 2 ore). Dupa croaziera puteti vizita Bazarul Egiptean de mirodenii. Cazare la acelasi hotel 3*.

 ZIUA 4 – Mic dejun. Plecare catre Bucuresti. Sosire in tara in functie de trafic si de  formalitatile vamale.

Pret 130 Euro/pers in camera dubla

Supliment sgl 55 Eur

La inscriere se achita minim 50 Eur          Excursia trebuie platita integral cu 31 zile inainte de plecare

· transport cu autocar modern, clasificat pentru turism 3*;

· 3 nopti cazare Istanbul – hotel Fuar 3* cu mic dejun sau similar;

(conform normelor de clasificare locale);

·  vizitele cuprinse in program;

· ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

· asigurari (storno, medicala);

· intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

•         · excursiile si vizitele optionale (minim 20 participanti):

•         · Tur ecumenic – 15 EUR/pers

•         ·Croaziera pe Bosfor – 15 EUR/pers

•         ·Seara turceasca – aprox. 35 EUR/pers

•         · supliment camera single55 EUR/pers

· alte servicii decat cele mentionate in program.

· ghidul local 10 EUR/pers

Nota :
· Pretul este calculat pentru un grup minim 35 persoane ;

· pentru un grup mai mic de 35 de persoane se va achita o diferenta de pret de 20 euro/pers;

·Copil sub 12 ani cazat in camera cu 2 adulti are o reducere de 15 Euro/pers.

· Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel;  2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;

· Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar .Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;

· Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale.

· Acte necesare :  pasaport valabil inca 6 luni de la data intoarcerii in tara ; Detalii la www.politiadefrontiera.ro