Piata de Craciun in orasul regal – Cracovia

Piata de Craciun in orasul regal – Cracovia

 O calatorie in Cracovia inseamna, in primul rand, o calatorie in istoria artei. Stilurile, desi diferite, se imbina intr-un mod gratios si unitar, transformand orasul intr-o “cetate fermecata”. Frumusete, rigoare dar in acelasi timp bucurie si fantezie in Orasul Regal de pe Vistula ce se mandreste cu cea mai mare piata medievala din Europa si cu celebrele magazine de blanuri si chihlimbar.

 Plecare: 10.12.2018

Ziua 1 Bucuresti – Budapesta

Plecare din Bucuresti la ora 06:00 de la Muzeul Antipa ( P-ta Victoriei),  pe traseul  Ploiesti – Brasov – Sibiu – Deva – Arad – Budapesta. Optional – croaziera pe Dunare la Budapesta, unde puteti admira cele mai deosebite monumente: Podurile peste Dunare, Cetatea, Palatul Regal, Catedrala Regala de Incoronare (Matei Corvin), Parlamentul, Citadella, Monumentul Libertatii, Insula Margareta, Palatele medievale care se gasesc pe ambele maluri ale Dunarii. Cazare in Budapesta, hotel 3*.

Ziua 2 Budapesta – Szententre – Cracovia

Mic dejun. Plecare spre Polonia  tranzitand Slovacia . Popas la Szententre – orasul artizanilor, un adevarat muzeu etnografic renumit pentru artizanat, portelanul Herend, paprika, martipan si cafenele. En route popas in statiunea Donovaly din Carpatii Slovaciei. Seara, sosire si cazare in cel mai frumos oras al Poloniei – Cracovia. Cazare la hotel  3*.

Ziua 3 .

Mic dejun. Optional, excursie la Auschwitz si in cea mai frumoasa statiune din carpatii poloniei – Zakopane ( renumita pentrucasele traditionale din lemn, sporturile de iarna si vilegiatura). Dupa amiaza, plimbare pietonala in Cracovia pentru a admira: Castelul Wawel, Catedrala Regala , Orasul vechi – Piata Rynek Glowny ( locul unde se tine cea mai mare piata de Craciun din Polonia), Bis. Sf. Maria (Maria (altarul medieval sculptat de Veit Stoss – cea mai mare sculptură gotică din lume  iar tavanul înalt este pictat într-o nuantă unică de albastru – echivalentul polonez al ,,albastrului de Voronet” – cu stele aurii, iar peretii sunt pastelati ca într-o pictură barocă) Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbican, Poarta St. Florian, monumental Grunwald. Cazare in Cracovia la acelasi hotel.

Ziua 4 Excursie la Czestochowa, pentru a vizita manastirea Jasna Gora

 Mic dejun. Optional,  excursie la Czestochowa (25 Euro/pers) pentru a vedea manastirea Jasna Goracel mai important sanctuar catolic din Polonia inchinat  Fecioarei Maria ce adaposteste icoana “Maica Domnului Neagra”( salvatoarea poporului polonez). Seara, timp liber la dispozitia turistilor. Seara, plimbare in Cracovia, in centrul istoric. Cazare in Cracovia la acelasi hotel.

 Ziua 5 Cracovia – Budapesta

Mic dejun. Plecare spre Ungaria.Popas la Wielicza ( cea mai mare, veche si vizitata salina din Polonia – un simbol al regalitatii poloneze). Seara, optional cina de bun ramas cu program folcloric si degustare de vin la Crama Borkatakomba. (Tarif: 35 €/persoana). Cazare la Budapesta, hotel 3*.

 Ziua 6 Budapesta – Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire in functie de trafic si de formalitatile vamale.

PRET:  235 Euro/pers in camera dubla

 

Pretul include: Pretul nu include:
· transport cu autocar modern, clasificat 3*;

· 5 cazari cu mic dejun hoteluri 3*

· vizitele cuprinse in program;

· ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

 

· asigurari (storno, medicala);

· intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

· excursiile si vizitele optionale (minim 30 participanti): Auschwitz si Zakopane (35 eur/pers), Czestochowa (25 eur/pers), croaziera cu cina pe Dunare la Budapesta ( 35 eur/pers), Cina la un local cu specific – Cramele Borkatacomba (35 eur);

· alte servicii decat cele mentionate in program;

· Supliment camera single:         85 Euro/pers;

· Reducere copil 2-12 ani, cazat in camera cu doi adulti : 20 Eur

 

Nota :
· Pretul este calculat pentru un grup minim 35 pers

· Repartitia camerelor se face de catre receptia hotelului. Camerele triple pot fi: cu 3 paturi de acelasi fel;  2 paturi de acelasi fel si unul pliant; un pat matrimonial si unul pliant. Structura camerelor triple se stie numai la fata locului;

· Deoarece legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la  celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar .Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite conditii obiective urmand ca pana la sfarsitul excursiei programul sa se efectueze in integralitatea lui ;

· Unitatile de cazare sunt clasificate conform normelor de clasificare locale