CIRCUIT SICILIA – de la 549 euro/persoana + taxe aeroport

ZIUA 1 Sosire în Catania

Veţi calatori din București spre Catania. La aeroportul din Catania veţi fi întâmpinaţi de ghid și veţi pleca spre centrul celui mai mare oraș din partea de est a Siciliei. Aici veţi avea ocazia sa descoperiţi strazile elegante și frumoasele pieţe unde veţi fi fascinaţi de siturile arheologice romane, dar și de splendidele biserici printre care și catedrala dedicata Sf. Agata. Veţi putea admira simbolul Cataniei: Fântâna Elefantului și va recomandam sa nu rataţi faimoasa piaţa de pește. Apoi va vom oferi o Granita siciliana tradiţionala. Ulterior va avea loc transferul la hotel din zona Catania unde va veţi petrece urmatorele trei nopţi.

ZIUA 2

ZIUA 3

 ZIUA 2 Excursie Etna&Taormina

Dupa micul dejun, veţi pleca în excursia catre muntele Etna, cel mai înalt Vulcan activ din Europa. Autocarul va va duce pâna la altitudinea de 1900 m, unde pot fi admirate craterele Silvestri și fluxurile de lava. Dupa-amiaza va fi dedicata minunatului oraș Taormina. Acest oraș va va încânta cu superbele peisaje ale marii și ale vulcanului Etna, dar și cu numeroase atracţii turistice: Teatrul Romano-Grec, Catedrala San Nicola și Corso Umberto, care este principala strada a orașului. Aici veţi putea achiziţiona cele mai frumoase suveniruri. Apoi va veţi întoarce la hotel unde va veţi petrece noaptea.

 ZIUA 3 Timp liber sau excursie optional la Syracusa & Noto

Dupa micul dejun veţi fi transferaţi la Syracusa care a avut o poziţionare foarte buna înca din perioada antica și va ofera numeroase atracţii turistice – fiecare dintre acestea fiind o dovada a importanţei pe care a avut-o orașul de-a lungul istoriei. Veţi putea face o plimbare prin pitorescul centru al Insulei Ortigia, unde veţi gasi Catedrala, Fântâna Arethusa și Castelul Medieval Maniace. Vom încheia vizita noastra culturala la  Noto (patrimoniu mondial UNESCO). Apoi va veţi întoarce la hotel unde va veţi petrece noaptea.

 ZIUA 4 Excursie la Agrigent – Valea Templelor

Dupa micul dejun veţi face check-out-ul. În aceasta zi veţi traversa insula și veţi ajunge la cele mai mari situri arheologice ale lumii: Valea Templelor din Agrigent. Veţi avea ocazia sa va bucuraţi de acest loc unic și sa vizitaţi templele grecești bine conservate. În a doua parte a zilei veţi ajunge la Cefalu – satul pescaresc  încântator pe perioada iernii, care se schimba într-o destinaţie foarte apreciata pentru vacanţa pe perioada verii. Apoi veţi ajunge la hotelul din zona Palermo/Cefalu unde va veţi petrece urmatoarele trei nopti.

ZIUA 5 Timp liber sau excursie optionala la Palermo

Dupa micul dejun veţi porni catre aglomeratul Palermo, capital insulei, care va așteapta cu numeroase atracţii turistice: Catedrala, Piaţa Quattrocanti și Fântâna Praetorian. Pe parcursul acestei zile veţi fi impresionaţi de frumuseţile arhitecturale în diferite stiluri și de coloratele pieţe specifice zonei. Va recomandam sa degustaţi  mâncarurile tradiţionale din Palermo: Panelle, Arancino sau Sfincione (Pizza).  Apoi va veţi întoarce la hotel unde va veţi petrece noaptea.

ZIUA 6 Timp liber sau excursie optional la Segesta & Erice

Dupa micul dejun veţi avea ocazia sa descoperiţi minunatul Templu Segesta situat la muntele Barbaro. A fost construit de Elymii în stil doric și dovedește importanţa teritoriului Sicilian în perioada antica, mai ales pe perioadele de razboi. Veţi continua excursia catre partea de vest unde veţi vizita orașul medieval Erice, care va ofera priveliști încântatoare catre Insulele Egadi și superba mare. Va recomandam sa nu rataţi ocazia de a mânca biscuiţi cu migdale specifici zonei. Apoi va veţi întoarce la hotel unde va veţi petrece noaptea.

 ZIUA 7

ZIUA 7 Întoarcerea pe Coasta Estica – Vizita Savoca

Dupa micul dejun veţi face check-out-ul. Pe parcursul drumului de întoarcere aveţi ocazia sa admiraţi Insulele Eoliene pâna veţi ajunge la orașul medieval Savoca unde a fost filmat celebrul film “Nașul”. Aici va puteţi bucura de priveliști încântatoare și de catacombele mistice din mânastirea Capucinilor. Apoi veţi ajunge la hotelul din zona Catania unde va veţi petrece noaptea.

 ZIUA 8

ZIUA 8 Zbor de întoarcere catre București

Veţi lua micul dejun și în funcţie de orarul de zbor veţi fi transferaţi la aeroportul din Catania pentru zborul de întoarcere catre București.

ACTE NECESARE:
• Carte de identitate valabilă sau pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii

Servicii incluse:

Zbor dus-întorscu bagaj de cala si de mana

Transfer aeroport-hotel-aeroport

Ghid vorbitor de limba romana

Cazarela hoteluri de 3*-4*

Mic dejun in fiecare dimineata tip bufet la hotel

Excursii conform program

Degustare granita siciliană tradiţională

Servicii neincluse:

Taxe de aeroport: 195 €/pers

Pachet excursii opționale (zilele 3, 5 şi 6): 119 €/pers.

Pachet 6 cine: 99 €/pers.

Asigurare medicală și de bagaje: 10 €/pers (opțional)

Suprataxă pentru camera single: 229 €/pers.

Taxa de staţiune (se achită la hotel)

    CONDITII DE PLATA:
     – La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului,    nerambursabil in caz de anulare
     – Diferenta  se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei

     CONDITII DE ANULARE:
      –     30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 45 de zile inainte de plecare

  • 100% penalizare pentru anularea cu 44 – 0 zile inainte de plecare sau no show

DATE DE PLECARE, TARIFE  !

Date de plecare Tarif (euro/pers)
20.04.2020 549 euro
20.05.2020 599 euro
07.10.2020 599 euro